Werk

Er zijn nog altijd aanzienlijke verschillen tussen bevolkingsgroepen op de arbeidsmarkt. Hoe creëren we gelijke kansen voor mensen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond? En wat kunnen organisaties en bedrijven zelf doen?
Thema

Wat doet KIS om een inclusieve arbeidsmarkt te bevorderen?

KIS wil bijdragen aan het vergroten van gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een migratieachtergrond. Dit doen we door het ontwikkelen van kennis en te ondersteunen bij het toepassen daarvan. We richten ons in 2024 op gelijke kansen in het mkb en doorgroeikansen binnen organisaties. We sluiten nauw aan bij lopende initiatieven en onderzoeken, behoeftes van organisaties, werkenden en werkzoekenden en actuele ontwikkelingen. 

Uitgelicht

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Interview met Johan Tijink van KFC Lelystad 'Begin gewoon met één vluchteling'

Werk

Nieuwkomers in dienst nemen ingewikkeld? Daar denk je misschien anders over als je het verhaal van Johan Tijink leest. Hij is eigenaar van een KFC-restaurant aan de A6 bij Lelystad en heeft elf vluchtelingen in dienst. 'Ik vind het geen hoop gedoe, maar ik zie het juist als een kans voor ondernemers.'

Publicaties

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Inclusie bevorderen en arbeidsmarktdiscriminatie voorkomen

Toolboxen

Bij het werven en selecteren van nieuwe medewerkers mag niet gediscrimineerd worden. Het is oneerlijk voor mensen die worden behandeld op basis van een persoonskenmerk dat er niet toe doet. Op deze manier vinden bedrijven niet altijd de persoon die het beste geschikt is voor een functie of een promotie, en dat is een gemiste kans. Hrm-medewerkers kunnen hierin een verschil maken door te zorgen voor eerlijke werving- en selectieprocessen. Zij hebben een belangrijk aandeel in het creëren van een inclusieve werkvloer. Om toekomstige hrm-medewerkers voor te bereiden op deze belangrijke taak ontwikkelde KIS drie toolboxen waarin de volgende subthema's centraal staan:

Actueel

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Meer informatie over dit thema? Neem contact op met onze experts.

Suzan de Winter-Koçak

icon_chevron Stuur een e-mail
Afbeelding