Jeugd en opvoeding

Alle kinderen en jongeren moeten zich thuis kunnen voelen in Nederland. Jeugdigen met een migratieachtergrond groeien echter vaker op in armoede en vinden moeilijker een baan of stageplek. Ook hun ouders lopen soms tegen dilemma’s aan.

Thema

Wat doet KIS op het thema jeugd en opvoeding?

KIS wil bijdragen aan een positieve (meervoudige) identiteitsontwikkeling van jongeren met uiteenlopende achtergronden. Dat doen we door ontwikkeling en toepassing van kennis naar tools voor opvoedondersteuning, onderwijs en jongerenwerk. We richten ons daarbij zowel op de rol van vaders als op specifieke aspecten van meervoudige identiteiten van jongeren. Naast de ontwikkeling van verdiepende kennis zetten we ook in op het bijdragen aan de implementatie en borging van de KIS-kennis. We ontwikkelen een e-learningmodule over vaderschap, en we versterken het onderwijsaanbod van ondersteuning van jongeren in hun identiteitsontwikkeling. 

Uitgelicht

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

In jouw gemeente ouders trainen in weerbaar opvoeden?

Jeugd en opvoeding

Ouders met een migratieachtergrond hebben een grote kans dat zij tijdens het opvoeden te maken krijgen met culturele en religieuze botsingen en dilemma’s. Dat kan voor hen opvoeden soms tot een grote uitdaging maken. KIS traint trainers om opvoedingsondersteuning te geven aan ouders. Wij presenteren graag onze trainers, die klaar staan om in jouw gemeente in actie te komen.

Publicaties

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Actueel

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Meer informatie over dit thema? Neem contact op met onze experts.

Marjolijn Distelbrink

icon_chevron Stuur een e-mail
Afbeelding

Jeroen Vlug

icon_chevron Stuur een e-mail
Afbeelding