Diversiteitsbeleid

Een goed diversiteitsbeleid levert winst op. Niet alleen voor bedrijven of gemeenten, maar ook voor de samenleving. Hoe verbeter je het diversiteitsbeleid van jouw organisatie? En hoe zorg je voor een urgentiebesef op de werkvloer?
Thema

Wat doet KIS om een inclusief diversiteitsbeleid te stimuleren?

KIS heeft een audit voor organisaties om in beeld te brengen hoever het staat met hun diversiteitsbeleid. KIS organiseerde een kennisatelier over inclusie op de werkvloer. Eind 2023 vond er, in samenwerking met het Sociaal Cultureel Planbureau een expertmeeting plaats over diversiteit en inclusie in het overheidsbeleid en in onderzoek. Veel gemeenten en onderzoekers zijn bezig met een transitie van ‘integratiebeleid’ naar het ‘samenlevingsperspectief’ en ontwikkelen een nieuwe visie waarin diversiteit en inclusie een plaats krijgen. In 2024 gaat KIS hiermee verder.

Uitgelicht

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Inclusief lokaal beleid: hoe pak je het aan in jouw gemeente?

Diversiteitsbeleid

Lokaal inclusief beleid. Daarover ging de online talkshow van KIS op 28 september. De adviseurs Anouk Erkelens (Rotterdam), Najoua Benali (Arnhem) en Ali Rabarison (directeur beleid inclusieve samenleving bij de VNG) vertelden daarin over hoe ze in hun gemeenten beleid ontwikkelen. In onderstaande fragmenten uit de talkshow vind je hun tips.

Publicaties

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Artikelen

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Meer informatie over dit thema? Neem contact op met onze experts.

Hans Bellaart

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 06-40082873
Afbeelding

Jolien Geerlings

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892082
Afbeelding
Profielfoto Jolien vierkant