Intercultureel vakmanschap

Iedereen heeft recht op goede en toegankelijke zorg. Reguliere hulp en ondersteuning is echter niet altijd toegesneden op de behoefte van diverse bevolkingsgroepen. KIS biedt kennis over cultuursensitief werken in de zorg- en hulpverlening.
Thema

Wat doet KIS om intercultureel vakmanschap te bevorderen?

KIS wil met kennis professionals, beleidsmakers en vrijwilligers in zorg, welzijn en informeel moskeeonderwijs ondersteunen. Enerzijds met het stimuleren, verbeteren en/of ontwikkelen van diversiteitsensitiviteit, anderzijds met het versterken van de pedagogische kwaliteit van het informeel moskeeonderwijs. We richten ons in 2024 vooral op de jeugdzorg, door samen met de sector het bewustzijn en urgentiebesef te verhogen, de mogelijkheden voor aansturing van het proces door managers te vergroten, verbeterplannen te ontwikkelen en daarmee de competenties van professionals te vergroten.

Uitgelicht

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Diversiteitsensitief werken in de jeugdzorg

Toolboxen

In een superdiverse samenleving is het belangrijk dat mensen die in de jeugdzorgsector werken goed omgaan met culturele of religieuze verschillen. KIS maakte in 2023 twee handige toolboxen waarin makkelijk te zoeken is. Iedereen die in de jeugdzorg werkzaam is en aan de slag wil met diversiteit en inclusie, kan hier terecht om passende trainingen of tools te zoeken.

Publicaties

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Artikelen

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Meer informatie over dit thema? Neem contact op met onze experts.

Hans Bellaart

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 06-40082873
Afbeelding

Jolien Geerlings

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892082
Afbeelding
Profielfoto Jolien vierkant