Hoe staat het met de acceptatie van biculturele LHBT’s?

Onder culturele en religieuze minderheden hebben LHBT's (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) het moeilijk. Slechts 28 procent van de moslims en 44 procent van de gereformeerden (buiten de Protestantse Kerk in Nederland) is van mening dat koppels van hetzelfde geslacht mogen trouwen. Onder niet-gelovigen is dit 89 procent. Driekwart van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders zou het problematisch vinden als hun kind homoseksueel blijkt te zijn. Van de Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders zegt ongeveer één op de drie moeite te hebben met een homoseksueel kind. Van de ‘autochtone’ Nederlanders zegt één op de zes er problemen mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Biculturele LHBT's zijn voor professionals op school en in de wijk een vrij onzichtbare groep. Movisie schreef daarom de handreiking De kastdeur op een kier: seksuele en genderdiversiteit in multicultureel Nederland. Op Iedereenisanders.nl zijn ook interessante feiten en cijfers te vinden over de acceptatie van LHBT's in de vier wereldreligies.

Kennisplatform Inclusief Samenleven onderzoekt in 2015 de patronen van coming out en ondersteuningsbehoeften bij LHTB's met een migrantenachtergrond.

Meer informatie?Neem contact op met:

Marian van der Klein

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 06 34738656
Afbeelding