Onderzoek naar de religieuze beleving van de eerste en tweede 'generatie' Marokkaanse Nederlanders

Over Marokkaanse Nederlanders c.q. moslims is veel geschreven en veel onderzoek gedaan, maar er is ook een aantal hiaten. Zo is er niet veel onderzoek verricht naar de religieuze beleving van de eerste ‘generatie’, waardoor hierover nog veel vragen onbeantwoord zijn. We weten bijvoorbeeld niet veel over hoe zij die tot deze ‘generatie’ behoren de islam in het herkomstland hebben beleefd tijdens hun jeugd en hoe die beleving zich verder heeft ontwikkeld na de migratie naar Nederland. Er wordt vaak gesuggereerd dat de gastarbeiders de islam hebben meegebracht naar Nederland, maar wat hebben ze dan exact meegebracht?

Externe publicatie
Religie

Met dit onderzoeksproject werpt Btissam Abaâziz licht op de weggelaten religieuze ervaringen van de eerste en tweede generatie Marokkaanse Nederlanders en hun intergenerationele dynamiek door gebruik te maken van levensgeschiedenismethoden en voort te bouwen op Bourdieu.

icon_alert Op dit platform stelt KIS derden in de gelegenheid hun kennis en opinie te delen. Externe bijdragen geven niet noodzakelijkerwijs de visie van KIS over betreffend onderwerpen weer.

Meer informatie?Neem contact op met:

Jeroen Vlug

icon_chevron Stuur een e-mail
Afbeelding