Onderzoek over vluchtelingen en migranten: wat verscheen in 2016?

In 2016 zijn weer veel onderzoeken over vluchtelingen, migranten en asielzoekers uitgekomen. Op deze website verzamelen we de titels in een overzicht. Interessant én handig voor bijvoorbeeld wetenschappers, beleidsmakers, sociale professionals, journalisten en studenten.

Artikel
Vluchtelingen

 

 
 

 

In de overzichten vindt u de titels van proefschriften, oraties, masterscripties evenals nationale en internationale onderzoeken. De titels uit Nederland zijn geordend in categorieën als beleid & praktijk, onderwijs, religie & traditie en gezondheidszorg.

Literatuur

Ook het jaaroverzicht met verschenen literatuur in 2016 is geüpdatet. Hierin staan verwijzingen naar onder andere proza, poëzie, essays, biografieën, fotoboeken, thrillers, jeugdliteratuur en kookboeken die betrekking hebben op vluchtelingen en migranten in Nederland. Het nieuwe literatuuroverzicht vindt u op deze pagina.

Mist u iets?

De overzichten zijn nooit volledig. Aanvullingen zijn daarom welkom. Stuur uw suggestie naar Erik van den Bergh – hij maakt de overzichten – via: evdbergh@ziggo.nl.